In 8 stappen naar een verzorgde huid en mooi haar

Wil jij stralend voor de dag komen? MBO Amersfoort helpt je in 8 stappen aan een goed verzorgde huid én mooi haar!

Een mooi uiterlijk begint bij een goede dagelijkse verzorging van je huid. ’s Ochtends én ’s avonds. Maar hoe pak je dat het beste aan? Heb jij lang haar en wil je wel eens wat anders dan die eeuwige paardenstaart of (dubbele) vlecht? Maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Met dit stappenplan van de School voor Schoonheidsspecialisten en Kappersschool Amersfoort kom jij gegarandeerd stralend voor de dag. We vertellen je waar je op moet letten en geven je handige tips om make up te verwijderen en leuke vlechtkapsels te maken.

Bekijk de video voor het schoonmaken van je gezicht én voor het maken van spectaculaire kapsels met vlechten.

Stappenplan voor de beste gezichtsverzorging (1 t/m 6) en gevlochten haar (7)

(’s Morgens sla je stap 1 t/m 3 over)

Stap 1 Ogen reinigen

  • Reinig je ogen met een wattenschijfje met oogmake-up remover van buiten naar binnen. Trek je ooglid daarbij iets naar buiten.

Stap 2 Wenkbrauwen reinigen

  • Reinig je wenkbrauwen met oogmake-up remover van buiten naar binnen en weer terug, zodat de haren weer gladgestreken zijn.

Stap 3 Lippen reinigen

  • Reinig je lippen met oogmake-up remover terwijl je de huid strak spant. Hierdoor krijg je in de toekomst minder snel rimpels.

Stap 4 Huid reinigen

  • Je gezicht reinigen doe je met milk die je met de vingertoppen zachtjes over je gezicht masseert. Spoel je gezicht na met lauwwarm water. Droog het daarna af.

Stap 5 Nareinigen gezicht

  • Reinig je gezicht na met een wattenschijfje met lotion. Zo is je huid weer helemaal fris en ben je klaar voor de nacht/dag.

Stap 6 Beschermen en verzorgen

  • Voor een goede bescherming en verzorging van je huid breng je overdag na de reiniging een dagcrème aan en ’s avonds een nachtcrème.

Stap 7 Haar vlechten

  • ‘Als je haar maar goed zit’ is niet voor niets een veelgebruikte uitdrukking. Je haar bepaalt voor een groot deel de eerste indruk die je op anderen maakt. Voor de laatste haartrends hoef je niet per se naar de kapper. De video op deze pagina leert jou hoe je zelf hippe kapsels creëert door bijzondere vlechten te maken. Wat dacht je van een waterval-, een visgraat- of een losse outside vlecht? Zelf haar invlechten is leuk en je steelt zeker weten de show!

Stap 8 ;-)  Open Huis bezoeken!

  • Dus jij houdt van leuke kapsels en een mooie huid? Heb jij wel eens nagedacht over een toekomst als schoonheidsspecialiste of kapper? Met – wie weet – je eigen beautysalon of kapperszaak? Het lukt je met een opleiding van Kappersschool Amersfoort of de School voor Schoonheidsspecialisten. Kijk snel wanneer er een Open Huis is!