Beroeps- en studiekeuzetesten

Een manier om erachter te komen welke studiekeuze je moet maken, is door online tests te doen. Hierbij onze tips voor gratis beroepskeuzetesten en studiekeuzetesten:

1. werksite.nl
Dit is een korte test op basis van de mate waarin jij vindt dat de uitspraken bij je passen. De test is op basis van voorkeur: spreekt keuze A of B je meer aan? De test is gebaseerd op vaste persoonstypen zoals; ondernemend, creatief, behoudend en analytisch. Doe de Beroepskeuzetest en de Studiekeuzetest.

2. 123test.nl
Op 123test.nl/beroepskeuzetest vind je een korte test gericht op voorkeur voor typische beroepen.

3. jobpersonality.com
Deze beroepskeuzetest laat zien welke beroepen bij je persoonlijkheid passen. De test gebruikt afbeeldingen in de vorm van cartoons. Het gebruik van afbeeldingen voorkomt dat je lange en talige vragenlijsten moet invullen. De test wordt meer als een spel ervaren (serious gaming). De vragenlijst is daarom ook geschikt voor mensen die dyslectisch zijn of mensen die de minder goed in de Nederlandse taal zijn.

4. testyourselfie.eu
Verbeter je soft skills die voor werkgevers belangrijk zijn via Testyourselfie. Denk aan initiatief nemen, op tijd komen en professionele presentatie.

5. decisionx.nl
Speel een game en ontdek welk beroep en welke studie bij jou past via decisionx.nl. Swipe tussen megaveel plaatjes en beroepen. Zoveel je wilt. Geef aan wat je wel en niet leuk vindt. De game weet wat voor een baan en studie bij jou zou passen.

6. kiesteevee.nl 
Studiekeuzestress? Kiesteevee helpt je jouw skills om te kiezen verbeteren.

Uitleg over de testen en weten hoe je omgaat met de uitslag? Lees het hier.