‘Ik droom van een eigen kapsalon’

Marilene is nu al een baas. Toen ze haar eerste klanten knipte in de salon van school wist ze dat het kappersvak echt bij haar past. In het eerste jaar kreeg ze vooral een heleboel zelfvertrouwen.

‘In vriendenboekjes schreef ik vroeger altijd dat ik kapster wilde worden. Maar toen ik mijn studiekeuze moest maken, twijfelde ik ineens heel erg. Een studie kiezen is niet zomaar iets. Mijn moeder zei: “Begin gewoon, je kan altijd nog switchen”. Het was een heel avontuur, totaal anders dan de middelbare school.

‘In het begin was ik best onzeker, je wordt echt in het diepe gegooid. Maar omdat je meteen zoveel ervaring opdoet, raakte ik die onzekerheid snel kwijt. Dat gebeurt in de kapsalon van school Salon de Nieuwe Stad. Daar oefenen we met verven en knippen we onze eerste echte klanten samen met de instructeurs. Ik vond dat allemaal super spannend, maar kwam er wel snel achter dat ik de goede keuze had gemaakt. Daarnaast krijgen we veel theoretische vakken, zoals Nederlands of burgerschap. Maar het liefste sta ik in de salon, want stilzitten is niks voor mij.’

‘Nu mijn eerste jaar er bijna op zit, merk ik hoeveel ik heb geleerd. Ik weet nu echt wat het vak inhoudt, kan al knippen én permanenten. Thuis knip ik mijn eigen zusjes al. Mijn moeder verf ik alleen, want zij heeft een heel lastig kapsel. Volgend jaar wordt het alleen maar leuker, dan mag ik een aantal vakken kiezen. Ik ga voor visagie en imagestyling, andere klasgenoten kiezen bijvoorbeeld voor het vak barbier.’

‘Na mijn studie wil ik vooral heel veel ervaring opdoen. Uiteindelijk droom ik van een eigen kapsalon. Aan het einde van dit jaar moeten we een ondernemingsplan schrijven. Ik krijg elke week meer vertrouwen in mijzelf. Natuurlijk is het ene kapsel makkelijker dan het andere. Er zijn nog genoeg uitdagingen voor mij, maar dat maakt het juist leuk! Als ik na mijn opleiding elk kapsel kan knippen, ben ik blij!’

Heb jij een vraag?
Stuur deze naar kappersschool@mboamersfoort.nl en volg ons op Insta. Meer informatie?
Bekijk de Kappers opleidingen.

Of… meld je aan!
Is jouw keuze bevestigd? Als echte baas kan je dan natuurlijk niet rustig gaan zitten wachten. Kom in actie en meld je aan voor jouw opleiding. 👊🏻