‘Inmiddels werk ik bij mijn laatste stageplek’

Michelle Steen (17) is derdejaars student bij School voor Schoonheidsspecialisten. Ze volgt de opleiding Allround Schoonheidsspecialist, niveau 4. In haar laatste jaar blikt ze terug. Ze is blij met haar keuze, heeft inmiddels een bijbaan en weet waar haar interesse ligt.

‘Ik was een vroege leerling, 15 jaar toen ik de keuze moest maken voor een mbo-opleiding. Tijdens het Open Huis van School voor Schoonheidsspecialisten kreeg ik gelijk een goed gevoel. Ik kreeg duidelijke uitleg van docenten en de sfeer sprak mij aan. Mijn middelbare school was groot en omdat School voor Schoonheidsspecialisten kleinschalig is vond ik de overstap minder spannend en de omgeving prettiger.

De locatie is erg mooi en om de hoek is salon De Nieuwe Stad. Omdat je praktijkles krijgt in de salon kun je meer oefenen en leer je gelijk hoe het is om te werken met echte klanten. Met medestudenten heb ik snel een leuke band opgebouwd. Dat komt ook door de vele praktijkopdrachten die je op elkaar uitvoert. Super leuk en voor mij een prettige manier van leren, want ik ben minder van de studieboeken. Docenten willen het beste voor je en proberen met je mee te denken. Zo ontwikkelen ze opdrachten die aansluiten bij de huidige trends. Dit jaar waren dat workshopweken op het gebied van lash lifting en henna brow.

Stage lopen is aan het begin best spannend. Maar omdat je alles al vaak in de praktijk hebt gedaan op school is het een kwestie van doen. Inmiddels werk ik bij mijn laatste stageplek. Ze hebben gevraagd of ik wilde blijven, omdat ze tevreden waren over mijn manier van werken en het klantcontact. Op school is hier veel aandacht voor en heb je een verplicht keuzendeel klantcontact en verkoop. Ik vond dit wat minder leuk, maar in de praktijk maakt het echt een verschil om deze kennis te hebben. Erg leuk dat ik nu alles mag doen en extra cursussen volg. Inmiddels heb ik een certificaat gehaald voor spraytan. Het leukste vind ik gezichtsbehandelingen geven, omdat je dan echt bezig bent met de klant en je probeert de huid weer te laten stralen.

Ik heb gemerkt dat ik het erg leuk vind om met mensen te werken en mijn enthousiasme over het vak te delen. Daarom denk ik uiteindelijk de kant van praktijktrainer of docent op te gaan, wel op het gebied van uiterlijke verzorging. Om nu al iets meer betrokken te zijn bij onderwijs heb ik de rol van klassenvertegenwoordiger opgepakt. Ik ga dan samen met een aantal andere klassenvertegenwoordigers het gesprek aan met onder andere de teamleidster van de school. We bespreken wat er beter kan en daar wordt vervolgens wat mee gedaan.

Het voordeel van de opleiding Allround Schoonheidsspecialist is dat je veel verschillende dingen leert, zoals het geven van (huid verbeterende) massages, schoonheidsbehandelingen, acnebehandelingen, wenkbrauwen shapen en meer. Ik ben heel blij met mijn keuze. Als je mensen graag beter wilt laten voelen, creatief bezig wilt zijn, met mensen wilt werken en interesse hebt in de laatste trends op beautygebied dan zou ik kiezen voor deze opleiding.

Schoonheidsspecialist iets voor jou? Bekijk de opleiding hier.
Heb jij je keuze gemaakt en is dit jouw opleiding? Meld je aan!