De Nieuwe Stad: per september 2015 de nieuwe locatie voor de School voor Schoonheidsspecialisten en de Kappersschool.

Tijd voor een blog met tips en trucs over deze locatie en de omgeving!

Wat is de kortste (fiets)route? Welke winkels en bedrijven zitten daar in de buurt? Wat voor leuke restaurantjes zijn er dichtbij? Hoe fiets of loop ik naar het centrum van Amersfoort? En wat zijn de leuke weetjes over de omgeving? Allemaal vragen die we beantwoorden in deze korte blog & videoblog met daarin de leukste en handigste weetjes, tips en trucs. Veel leesplezier!

Wat is de kortste en snelste route van Centraal Station (CS) Amersfoort naar De Nieuwe Stad?

Verlaat CS Amersfoort aan de achterzijde, daar waar de AH to Go en First Class zitten, pak je fiets uit de rekken of uit de gratis (!) bewaakte fietsstalling onder het station en ga meteen naar rechts de Piet Mondriaanlaan in. Aan het einde van deze laan fiets je over een enorme rotonde en ga je rechts de Eemlaan op. Je fietst zeg maar tussen de HU Amersfoort en de Pathé door. Aan het einde van deze weg fiets je tegen de rivier de Eem aan. Hier ga je links. Aan het einde van deze weg vind je De Nieuwe Stad (Brabantsestraat 19, Amersfoort) aan de linkerkant. Je fietstijd bedraagt slechts 5 minuten. Lopend doe je er ongeveer een kwartiertje over.

Kaart richting De Nieuwe Stad

Welke bedrijven zijn er gevestigd in De Nieuwe Stad?

Naast onze leslokalen, gaan we ook een compleet nieuw onderwijsbedrijf starten in De Nieuwe Stad. We krijgen een eigen schoonheidssalon, nagelstudio, smoothiebar en kapsalon. Ontzettend gaaf toch om daar de praktijk te leren?! Maar naast ons onderwijsbedrijf zijn er nog veel meer creatieve bedrijven gevestigd. Denk bijvoorbeeld aan ATM Model Art, Here’s Waldo Music Professionals, de Mechanieker en de Danswerkplaats. Dit is slechts een greep uit de bijna 70 bewoners! Weten welke bedrijven er allemaal zitten? Klik dan hier.

Bewoners De Nieuwe Stad

Weetjes over de omgeving!

Wist je dat De Nieuwe Stad voorheen de Prodentfabriek was? En dat het Eemplein alweer 2 jaar bestaat? Dat Citymarketing Regio Amersfoort  naast Zandfoort aan de Eem gevestigd is? Dat je over de Piet Mondriaanlaan gaat richting De Nieuwe Stad? En dat Piet Mondriaan geboren is in Amersfoort? En wist je dat de Koppelpoort het meest bepalende beeld van Amersfoort is? Dat Amersfoort meer dan 151.000 inwoners heeft? Wist je waarschijnlijk nog niet! Nu wel 🙂

Weetjes over de omgeving

Waar kun je een lekker hapje eten?

In de (gezonde) schoolkantine kun je lekkere warme en koude broodjes bestellen, of genieten van fruit, snacks en frisdranken. Maar wist je ook dat er heel wat leuke restaurants in de omgeving van De Nieuwe Stad zitten? Er zit zelfs één café-restaurant (genaamd Hoog Vuur) ín de locatie. Vlak naast het nieuwe Onderwijsbedrijf zit Restaurant De Vereeniging. Goed eten en niet duur. Loop je even iets verder richting het Eemplein, dan vind je aan de overkant van de Eem  wereldrestaurant Dara en restaurant & wijnbar Merlot. Op het Eemplein zelf zit La Cubanita, King of the Ribs en de Subway. In de lente, zomer en nazomer kun je heerlijk vertoeven op het strand van Zandfoort aan de Eem, een drankje drinken of een hapje eten.

Loop je over het Eemplein, voorbij de Pathé en Hogeschool Utrecht, dan kom je bij de Burger King (grootste van Europa) en wereldrestaurant 22HIGH. Loop je terug naar Station Amersfoort, dan kom je ook langs bij First Class Amersfoort, een leerbedrijf waar studenten van MBO Amersfoort worden opgeleid. Goed eten en niet duur!

Restaurants nabij De Nieuwe Stad

Welke leuke bedrijven zitten er in de buurt van De Nieuwe Stad?

Op het Eemplein zitten ontzettend veel leuke en handige winkels en bedrijven! Zo heb je daar de AH voor je dagelijkse boodschappen, de Mediamarkt voor al je elektronische spullen en kun je naar de Pathé voor een heerlijk avondje bioscoop. Wist je trouwens dat ook het Eemhuis op dit plein gevestigd is? Het Eemhuis huisvest de Bibliotheek Eemland, Scholen in de Kunst en Kunsthal KAdE. Kijk voor alle winkels op www.heteemplein.nl/.

Bedrijven in de buurt van De Nieuwe Stad

Hoe fiets of loop je naar het centrum van Amersfoort?

Uit school wil je natuurlijk ook wel eens naar het centrum van Amersfoort. De snelste route is langs de Eem. Houd de Eem aan je linkerhand en fiets/loop almaar rechtdoor totdat je onder het spoor doorgaat. Je komt nu op het Kleine Spui. Aan het einde van deze weg ga je rechtsaf naar de Westsingel. Ga je op de tweede fietsbrug links, dan kom je rechtstreeks in het centrum uit.

Route naar het centrum van Amersfoort vanaf De Nieuwe Stad

Hopelijk hebben we je geholpen met leuke tips en trucs! Heb je zelf leuke tips? Laat het ons weten via info@mboamersfoort.nl of stuur een tweetje @mboamersfoort.