Kappersstudenten knippen voor KiKa

Zaterdag 7 oktober gaan we iets moois doen. Natuurlijk maken we ook die dag mooie haarwensen tot mooie kapsels. We gaan alleen ook mooie dingen doen met de opbrengsten van die dag. Op deze zaterdag knippen de kappersstudenten voor Stichting Kinderen Kankervrij, KiKa. Van elke haarbehandeling gaat de helft naar KiKa. Kom langs tussen 9.00 en 17.00 uur of maak een afspraak.

Salon de Nieuwe Stad - Knippen voor KiKa - Poster MiriamGeld voor onderzoek KiKa

Kanker is een vreselijke ziekte waar jaarlijks nog steeds veel mensen aan overlijden. Ook kinderen. Onderzoek naar kanker en naar genezing is ingewikkeld en kostbaar. Stichting KiKa zamelt geld in om onderzoek te blijven doen. Niet alleen naar hoe te genezen, maar ook er voor te zorgen dat bestaande medicijnen minder pijnlijk zijn of bijwerkingen hebben. Ook gebruiken zij het geld om voorlichting te geven. Vooral voor onderzoek is geld nodig.

Dromen en ambities

Dagelijks lopen in de Salon jongvolwassenen rond met een droom en ambitie. De studenten en instructeurs willen dat (jonge) kinderen dezelfde kansen hebben als hun en hun dromen en ambities waar kunnen maken. Om te helpen bij vernieuwend onderzoek staan deze studenten op 7 oktober klaar om u het gewenste kapsel te geven en daarmee KiKa te steunen.

Persbericht: Kappersstudenten knippen voor KiKa

Logo van KiKa - kinderkankervrijSalon de Nieuwe Stad steunt KiKa met actiedag op 7 oktober

Op zaterdag 7 oktober knippen de studenten van Kappersschool Amersfoort in Salon de Nieuwe Stad voor KiKa. Uw bezoek draagt dus bij aan de strijd tegen kinderkanker. KiKa wil kinderen met kanker een toekomst geven. Waar u normaal bijdraagt aan de ontwikkeling van de studenten tot kapper of schoonheidsspecialist, draagt u nu met uw bezoek ook bij aan de activiteiten van KiKa. Kom langs tussen 9.00 en 15.00 uur, laat uw haar doen en steun KiKa.

Gelijke toekomst

Alle behandelingen in de kapsalon dragen bij aan de steun aan KiKa. Dingen die vanzelfsprekend zijn voor deze studenten zijn dat niet voor deze jonge kankerpatiëntjes. Studenten en instructeurs zetten zich daarom in voor KiKa. Om zo bij te dragen aan een toekomst zoals de studenten die ook hebben. KiKa zelf is ook aanwezig en verkoopt smoothies en cupcakes. Een mooi kapsel en een lekkere versnapering. Allemaal voor KiKa. Voor de behandellijst kunt u terecht op de website. Vooraf een afspraak maken, is van harte aanbevolen. Zeker als u een uitgebreidere behandeling wilt of een haarbehandeling wilt combineren met een schoonheidsbehandeling. Ook de schoonheidssalon is de hele dag open.

Leven lang strijden

We staan er niet bij stil als we er niet bij betrokken zijn. Kinderen met kanker voeren een heftig gevecht. Hun lichaam laat hen al op heel jonge leeftijd in de steek. Soms lastig te begrijpen voor hun en te bevatten voor ons, vechten zij letterlijk voor hun leven. Als ze het overleven, dan kunnen de medicijnen op latere leeftijd nog nare bijwerkingen hebben. Hoewel het lijkt alsof de strijd klaar is, hebben veel kankerpatiënten nog hun hele leven last. Kika streeft naar:

  • verhoging van de genezingskans
  • verbetering van de kwaliteit van de behandeling (minder agressief waar mogelijk)
  • vermindering van bijwerkingen na de behandeling (effecten op latere leeftijd).

Sociaal-maatschappelijke functie

Een kapsalon heeft een sociaal-maatschappelijke functie voor de buurt waarin zij actief is. De buurt komt er samen. De Salon heeft een extra maatschappelijke functie als bedrijf waar praktijkonderwijs plaatsvindt. Daarnaast wil de Salon graag iets terugdoen richting de maatschappij. Salon de Nieuwe Stad werkte vorig jaar al samen met LINDA.foundation. Dit jaar werkt de salon vanuit sociaal-maatschappelijk oogpunt samen met Stichting Kinderen Kankervrij.