MBO Amersfoort start Salon de Nieuwe Stad

Ons nieuwe onderwijsbedrijf gaat Salon de Nieuwe Stad heten. De naam werd vanmiddag bekend gemaakt tijdens een bijeenkomst in De Nieuwe Stad voor alle docenten van de Kappersschool en School voor Schoonheidsspecialisten.

Onthulling naam en logo Salon De Nieuwe Stad“Fantastisch dat onze scholen nu ook een eigen onderwijsbedrijf krijgen”, zei Jenneke Abbink, directeur Cluster Uiterlijke Verzorging van MBO Amersfoort. “Praktijkonderwijs is onze kracht. In een setting met echte klanten leer je het ambacht op een andere manier dan in een theorielokaal. Werken in een praktijkomgeving helpt de studenten om uitblinkers in hun vak te worden. In Salon de Nieuwe Stad vindt de echte praktijk plaats waar de klanten straks meer dan welkom zijn.”

Uniek concept
Salon de Nieuwe Stad wordt een kapsalon en beautysalon ineen; een uniek concept in Amersfoort. Abbink: “De klant kan diverse behandelingen bij ons combineren; en bijvoorbeeld plaatsnemen in de nagelstudio terwijl het haar gekleurd wordt. Daarnaast bieden de studenten diverse make-up en andere beautyworkshops aan. Ook in de avonduren.”

Kruisbestuivingen in De Nieuwe Stad
De salon wordt gevestigd in De Nieuwe Stad, op het terrein van de voormalige Prodentfabriek aan de Eem. Abbink vervolgt: “Het bruist hier van de bedrijvigheid, met bijzondere winkels, exposities en ambachtelijke bedrijven. We zijn heel blij met restaurant Hoog Vuur en straks Fluor; nu nog Podium de Kelder. We hopen als salon én als school op deze plek veel te gaan samenwerken met al deze bedrijven in De Nieuwe Stad. Veel mooie kruisbestuivingen zijn mogelijk.”

Logo ontstaan vanuit vlag Amersfoort
Het logo van Salon de Nieuwe Stad is ontworpen door bureau Flirt Creativity. Ontwerper Sjaak Boessen: “De locatie van de salon is in De Nieuwe Stad, een fantastische plek in Amersfoort. Sterker nog, De Nieuwe Stad ís Amersfoort in onze beleving. De vlag van Amersfoort hebben we daarom gebruikt voor het bepalen van het grid voor het logo. Het plus-teken dat we hebben toegevoegd, staat voor uitblinken, groei, positiviteit van de studenten en het bijzondere aanbod dat Salon De Nieuwe Stad biedt; namelijk haarverzorging en beautybehandelingen op één plek.”