Onderwijs in de praktijk

Met hoogwaardige en praktijkgerichte beroepsopleidingen biedt MBO Amersfoort haar studenten een opstap naar een volwaardige rol in de maatschappij als vakman, werknemer en verantwoordelijke, zelfbewuste burger.

In ons onderwijs hanteren wij als uitgangspunt ´lerend werken en werkend leren´. MBO Amersfoort biedt een breed aanbod aan opleidingen, waarvan de hoogste niveaus toegang geven tot het HBO. Daarnaast beschikt MBO Amersfoort over een aantal leerbedrijven, waar onderwijs een extra dimensie krijgt.

 De Nieuwe Stad sluit naadloos aan bij onze ambitie ‘Onderwijs in bedrijf’, waarmee wij studenten zo dicht mogelijk bij de beroepspraktijk opleiden. Praktijk en theorie komen hier letterlijk samen. Op een steenworp afstand van de school is ons nieuwste onderwijsbedrijf Salon de Nieuwe Stad te vinden, een kapsalon en beautysalon ineen, uniek in Amersfoort.

In nauwe samenwerking met bedrijven en instanties in de regio bieden wij onze studenten de mogelijkheid om te leren en werken in de praktijk. Bij MBO Amersfoort vinden wij dat leren en handelen in actuele praktijksituaties onmisbaar zijn voor de aansluiting op de arbeidsmarkt.

Lees meer