‹ Terug naar het opleidingsoverzicht

Salonmanager

Aanmelden BOL

Opleidingspecificaties

Crebonummer: 25401
Leerweg:BOL
Niveau:4
Duur opleiding:3 jaar
Startdatum: September

Jij bent zelfstandig, ondernemend en je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Natuurlijk ben je creatief en innovatief. Je houdt van het kappersvak. En je bent kwaliteitsgericht en klantgericht. Commercieel ben je ook en je hebt lef! Als jij graag een (eigen) zaak runt of verantwoordelijk (bedrijfsleider) bent voor het reilen en zeilen in een kapsalon, is deze opleiding echt iets voor jou.

Dit is jouw toekomst

Je runt een eigen kapsalon of je bent als bedrijfsleider verantwoordelijk voor een salon. Natuurlijk heb je een professionele beroepshouding.

Zo ziet jouw opleiding eruit

In korte tijd ontwikkel je de vaardigheden en knowhow die je nodig hebt om een succesvolle salonmanager te zijn. Deze opleiding is voor studenten met vmbo/mavo tl, havo, of haarstylisten die aan hun ondernemersvaardigheden willen werken.

Tijdens de opleiding werk je aan verschillende theoretische en praktische opdrachten en ben je een werknemer in Salon de Nieuwe Stad. Je leert het vak van verschillende docenten die expert zijn in hun vakgebied. Zij koppelen de theorie op een begrijpelijke manier aan dagelijkse werksituaties in de salon. Ook praktische onderdelen zoals een ondernemingsplan schrijven, trends ontwikkelen en training geven. Algemene vakken krijg je ook: Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap.

Kerntaken en verplichte vakken

Het Ministerie van Onderwijs heeft samen met de werkgeversorganisaties afspraken gemaakt over wat een Salonmanager precies moet kunnen. Dit zijn de kerntaken. Tijdens de opleiding werk je aan de volgende beroepsspecifieke kerntaken:

  • Behandeling voorbereiden en afronden
  • Basis haarbehandeling uitvoeren
  • Specialistische haarbehandeling uitvoeren
  • Een kapsalon leiden

Verplichte vakken bij deze opleiding zijn: Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap.

Keuzedelen

Toelatingseisen

  • vmbo kaderberoepsgerichte-, vmbo gemengde- of vmbo theoretische leerweg of
  • havo/vwo overgangsbewijs van 3e naar 4e leerjaar of
  • diploma basisberoepsopleiding (mbo niveau 2) of vakopleiding (mbo niveau 3) vergelijkbaar beroep

Opleidingskosten

Ben je jonger dan 18 jaar, dan hoef je nog geen lesgeld te betalen. Ben je ouder dan 18 jaar, dan zijn de kosten afhankelijk van de opleiding die je volgt.

Voor een BOL-opleiding is het lesgeld € 1.168,- per schooljaar.

De hoogte van het lesgeld wordt jaarlijks vastgesteld door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen en kan (licht) afwijken.

Vervolgopleidingen

  • Schoonheidsspecialiste of doorstroom naar het hbo

Kans op stage en werk

Wil je weten wat de kans is om een stageplek te vinden? Kijk dan op kansopstage.nl, een website van de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). SBB geeft ook informatie over de arbeidsmarktkansen na het afronden van je opleiding. Dit kun je vinden op de website kansopwerk.nl. Kans op werk geeft aan wat de kans is dat je als schoolverlater een baan vindt in het verlengde van je opleiding. Dus wat is de kans op werk over twee jaar bij een opleiding van twee jaar en wat is de kans over drie jaar bij een opleiding van drie jaar.

Privacy-instellingen

Wij optimaliseren graag onze website, daarom maken wij gebruik van cookies. Wijzig je voorkeuren of bekijk ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen